Υλικά:

2 πακέτα σαβουαγιάρ
700 γρ φράουλες + 250 για το σιρόπι
1 και μισή κρέμα στο πράσινο κουτί
450 γρ τυρί φιλαδέλφεια
2 κουταλιές ζάχαρη
50 + 50 γρ λεμοντσέλο ή κονιάκ
100 γρ σταγόνες άσπρης σοκολάτας

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις φράουλες και τις κόβουμε σε τέσσερα μέρη
Τις βάζουμε σε μπoλ και ρίχνουμε δύο κουταλιές ζάχαρη και 50. γρ λεμοντσέλο ή κονιάκ
Το αφήνουμε για μία ώρα στην άκρη


Σιρόπι
Χτυπάμε στο μούλτι 250 γρ φράουλες με δυο κουταλιές νερό και 50 γρ λεμοντσέλο


Το σουρώνουμε να πέσει το ζουμί


Ρίχνουμε και λίγο από το ζουμί που έβγαλαν οι φράουλες
χτυπάμε καλά το τυρί κρέμα με την σαντιγύ να γίνουν κρέμα

Συναρμολόγηση
Ταψί 35x30
Βουτάμε τα σαβουαγιάρ στο σιρόπι φράουλας


Τα στρώνουμε στο ταψί


Από πάνω την μισή κρέμα


Πάνω από αυτή τις μισές φράουλες


Πάλι σαβουαγιάρ
Κρέμα και πάλι φράουλες


Τελειώνουμε με σταγόνες σοκολάτας


Σε δύο ώρες είναι έτοιμο
Εύκολο και πολύ γευστικό!!!

0 Σχόλια