Μπακλαβάς με 40 φύλλα
Ο καλύτερος μπακλαβάς που έχω φτιάξει!!
Υλικά:
40 φύλλα ( εγώ τα πήρα από τοπικό εργαστήριο) ή 2 1/2 συσκευασίες
500 γρ βούτυρο
1200 γρ καρύδι
2 κουταλιές σούπας κανέλλα
1 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο
Σιρόπι:
2 κιλά ζάχαρη
1 λίτρο νερό
Χυμό ενός λεμονιού
3 κουταλιές μέλι στο τέλος
Εκτέλεση:
Καρύδι και ζάχαρη και κανέλλα και γαρύφαλλο τα ανακατεύουμε
9 φύλλα κάτω βουτυρωμένα μετά ένα αβουτύρωτο και γέμιση ένα βουτυρωμένο ένα αβουτύρωτο και γέμιση μέχρι να τελειώσουν και να μείνουν εννιά φύλλα για από πάνω πάντα βουτυρωμένα
Τα φύλλα τα κόβουμε ίσα ίσα με το ταψί.
Βάζουμε τον μπακλαβά μια ώρα στο ψυγείο να παγώσει και μετά τον κόβουμε κομμάτια
Τον ψήνουμε στους 170 για 1 και 1/2 ώρα
25 λεπτά πριν τον βγάλουμε κάνουμε σιρόπι το οποίο βράζουμε 10 λεπτά.
Τον βγάζουμε και τον σιροπιάζουμε και τα δυο ζεστά!
Τα καρύδια από τους βιολογικούς Καρυδεώνες της οικογένειας Καλτσούνη.
0 Σχόλια
Αφήστε μας ένα σχόλιο...