Υλικά:

1 κιλό αλεύρι
2 φακελάκια μαγιά
2 κουταλάκια ζάχαρη
2 κουταλάκια αλάτι
3 κουταλιές λάδι
700 γρ νερό


Εκτέλεση:

Σε ένα τάπερ βάζουμε τα στέρεα υλικά και προσθέτουμε το λάδι και σιγά σιγά το νερό
Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε το ζυμάρι να γίνει ομοιογενές


Δεν χρειάζεται να ζυμώσουμε με τα χέρια
Κλείνουμε το τάπερ και το βάζουμε στο ψυγείο
Για τουλάχιστον 8 ώρες
Το βγάζουμε σε αλευρομένη επιφάνεια
Το χωρίζουμε σε δύο κομμάτια


Κάνουμε διπλώματα από την άκρη στο κέντρο
Τα βάζουμε με τα διπλώματα προς τα κάτω και τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα
Βάζουμε την γάστρα με το καπάκι στον φόυρνο στους 230 να κάψει καλά για 15 λεπτά
Την βγάζουμε με προσοχή γιατί καίει και βάζουμε μια λαδόκολλα στον πάτο
Βάζουμε τα ψωμιά ανάποδα τώρα με τα διπλώματα προς τα πάνω


Βάζουμε το καπάκι και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 230
Βγάζουμε το καπάκι και αφήνουμε άλλα 10 λεπτά στους 180
έτοιμο!!!
Εγώ έβαλα 300 γρ αλεύρι ολικής και 700 άσπρο αλλά μπορείτε να κάνετε ότι συνδυασμό σας αρέσει!
Μπορείτε να τα βάλετε όλα στο μίξερ για 5 λεπτά
Εύκολο και γρήγορο!
Το κάνεις το βράδυ στο ψυγείο και το πρωί το ψήνεις!
Αν περισσέψει σε φέτες και σε σακουλίτσες στην κατάψυξη

0 Σχόλια