Μπισκότα Νηστίσιμα με καρύδια και σταφίδες
Υλικά:
1 ποτήρι ζάχαρη
2 ποτήρια ηλιέλαιο
1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι
1 φλυτζάνι του τσαγιού καρύδια αλεσμένα
1 φλυτζάνι του ελληνικού καφέ σουσάμι
1 φλυτζάνι ελληνικού καφέ σταφίδες
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
μισό κουταλάκι γαρύφαλλο
1 κοφτό κουταλάκι σόδα
900-1000 γρ αλεύρι
Εκτέλεση:
Χτυπάμε λάδι και ζάχαρη καλά. Ρίχνουμε το πορτοκάλι στο οποίο έχουμε λιώσει την σόδα και τα υπόλοιπα μπαχαρικά.
Ρίχνουμε το σουσάμι και τα καρύδια
Και σιγά σιγά το αλεύρι με το μπέικιν μέχρι να γίνει μια ζύμη που να πλάθεται. Στο τέλος ρίχνουμε και τις σταφίδες.
Πλάθουμε μπαστουνάκια και τα βάζουμε στο ταψί, η δόση βγάζει 2 ταψιά κουζίνας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς και τα δύο ταψιά μαζί για 20 λεπτά. Στα δέκα λεπτά ψησίματος αλλάζουμε θέση στα ταψιά.
Διατηρούνται για πολλές μέρες σε κουτιά μπισκότου ή σε γυάλινα βάζα. Μπορείτε να μειώσετε την ζάχαρη στα 3/4 του ποτηριού αν τα πορτοκάλια σας είναι πολύ γλυκά. Καλή επιτυχία!
0 Σχόλια
Αφήστε μας ένα σχόλιο...