Μπατσαριά (πίτα με ζυμάρι και χόρτα)
Υλικά
Γέμιση:
500 γρ χόρτα για πίτα ( λάπατα, σπανάκι, κρεμμύδια, άνηθο, μαϊντανό, πράσο)
200 γρ φέτα
Δυο χούφτες τραχανά ή σιμιγδάλι
Λίγο λάδι
Αλάτι-πιπέρι
Ζύμη
2 γιαούρτια 2 %
11/2 κούπα σιμιγδάλι η καλαμποκάλευρο
11/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
Δυο κούπες νερό
1 κουταλάκι αλάτι
Λίγο λάδι
Εκτέλεση:
Πρώτα καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα χόρτα τα οποία ή τα μαζέψαμε μόνοι μας ή τα αγοράζουμε (όπως κάνω εγώ). Βάζουμε διάφορα χόρτα, αν τα αγοράσουμε ξέρει ο μανάβης αλλά πάντα ζητάμε και ένα πράσο γιατί την κάνει πιο γλυκιά.
Τρίβουμε μέσα το τυρί, τον τραχανά (την κάνει πιο νόστιμη αλλά μπορούμε να βάλουμε και σιμιγδάλι ) το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά με το χέρι.
Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης και τα ανακατεύουμε με το σύρμα.
Ρίχνουμε λάδι στο ταψί και λίγο σιμιγδάλι από πάνω για να μην κολλήσει η πίτα
Ρίχνουμε τα 2/3 της ζύμης και την απλώνουμε με το χέρι να πάει παντού.
Από πάνω τα χόρτα
Στο 1/3 από το κουρκούτι ρίχνουμε 1/3 της κούπας νερό για να το αραιώσουμε και με το χέρι ή το κουτάλι το ρίχνουμε πάνω από τα χόρτα να καλύψει όσο περισσότερο μπορούμε τα χόρτα.
Ψήνουμε στους 200 για μια ώρα περίπου (να κοκκινήσει καλά από πάνω).
Είναι πολύ νόστιμη!
0 Σχόλια
Αφήστε μας ένα σχόλιο...