Cheesecake με ανανά
Υλικά:
2 κουτιά μπισκότα πτι μπερ ή digestive
125 γρ βιτάμ
1 ζαχαρούχο
1 ζελέ ανανά
1 φακελάκι ζελατίνη
1 κονσέρβα ανανά μεγάλη
1 γκαρνί με το αντίστοιχο γάλα ή 2 κρέμες γάλακτος ή μια πράσινη σαντιγί 500γρ.
Εκτέλεση:
Πρώτα κάνουμε τον ζελέ όπως λέει η συσκευασία και το αφήνουμε στην άκρη
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βιτάμ
Τα στρώνουμε καλά σε πυρέξ ή ταψί ή απο μια καλή κουταλιά σε μικρά μπολάκια ή ποτήρια
Χτυπάμε το τυρί καλά και ρίχνουμε το ζαχαρούχο το οποίο χρειάζεται να είναι στο ψυγείο για λίγες ώρες.
Σε ένα ποτήρι βάζουμε μέχρι την μέση χυμό από την κομπόστα και ρίχνουμε όλο το φάκελο ζελατίνης και ανακατεύουμε καλά.
Το ρίχνουμε στην κρέμα που χτυπάμε
Ρίχνουμε σιγά σιγά και τον ζελέ που έχουμε φτιάξει.
Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε την μισή κομπόστα σε κομματάκια.
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα μπισκότα τα οποία είχαμε βάλει στο ψυγείο για να σταθεροποιηθούν. Όταν χρησιμοποιήσουμε μπολάκια ή ποτήρια δεν τα γεμίζουμε μέχρι πάνω γιατί πρέπει να αφήσουμε χώρο να προσθέσουμε την σαντιγί. Η ποσότητα του γλυκού είναι για 30 μπολάκια.
Το βάζουμε ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσει η κρέμα.
Χτυπάμε το γκαρνι με το αντίστοιχο γάλα που γράφει η συσκευασία ή δυο κρέμες γάλακτος με λίγο άχνη ή την πράσινη σαντιγί χωρίς καθόλου ζάχαρη
Βάζουμε την σαντιγί πάνω από την κρέμα και στολίζουμε με την υπόλοιπη κονσέρβα ανανά
Τέλειο δροσερό γλυκό!
0 Σχόλια
Αφήστε μας ένα σχόλιο...