Υλικά:

3 αυγά
1 φαρίνα
2 κουταλάκια μπέικιν
250 γρ βούτυρο
1 γιαούρτι στραγγιστό
1/2 κούπα πορτοκάλι
Ξύσμα από πορτοκάλι ή λεμόνι
2 κούπες ζάχαρη
3 κουταλιές καρύδια
3 κουταλιές φουντούκια ή αμύγδαλα
1 βανιλίνι λεμόνι ή σκέτη βανίλια

Εκτέλεση:

Χτυπάμε βούτυρο ( θερμοκρασία δωματίου) και ζάχαρη καλά και αυγά και γιαούρτι και πορτοκάλι και βανίλια και αλεύρι και ξηρούς καρπούς.
Το ρίχνετε σε ταψί που έχουμε βουτυρώσει και ψήνουμε 50 λεπτά στους 180
Το νούμερο του ταψιού 30 εκ.
Την αφήνουμε να κρυώσει και στολίζουμε
Εγώ έλιωσα δυο κουβερτούρες με μια κουταλιά λάδι
Μπορείτε να βάλετε γλάσο με άχνη και νερό ή βανίλια υποβρύχιο ή σοκολάτα γάλακτος ή απλώς άχνη.
Το φλουρί το βάζουμε λίγο πριν την φουρνίσουμε τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο
Καλή χρονιά!

0 Σχόλια