ΓΙΑΝΝΙΩΤΙΚΟ το γλυκό της όμορφης πόλης μας!!
Είναι συνώνυμο με το όνομα της όμορφης πόλης μας στις όχθες της Λίμνης Παμβώτιδας. Ο επισκέπτης θα αγοράσει από τα τοπικά ζαχαροπλαστεία το Γιαννιώτικο, ένα γλυκό που συνδυάζει τον μπακλαβά με το κανταΐφι. Ένα γλυκό υπέροχο για όλες τις εποχές του χρόνου.
Υλικά:
8 φύλλα για μπακλαβά
500 γρ κανταΐφι
300 γρ καλό βούτυρο αγελαδινό
500 γρ καρύδια
1 κουταλιά σούπας κανέλλα
1 κουταλάκι γαρύφαλλο
ΣΙΡΟΠΙ
8 ποτήρια ζάχαρη
8 ποτήρια νερό
3 κουταλιές μέλι
χυμό μισού λεμονιού
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε πρώτα από το σιρόπι γιατί το θέλουμε κρύο. Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό για 10 λεπτά, ρίχνουμε το μέλι και το λεμόνι.
Αναμειγνύουμε καρύδια και κανέλλα και φρυγανιά και γαρύφαλλο.
Ανοίγουμε καλά το κανταΐφι και το χωρίζουμε σε 8 μέρη
Βάζουμε ένα φύλλο το ραντίζουμε με βούτυρο στην άκρη βάζουμε το κανταΐφι από πάνω γέμιση
Λίγο βούτυρο και το ρολάρουμε όσο πιο σφιχτά μπορούμε!
Όταν τελειώσουν και τα 8 φύλλα τα βουτυρώνουμε πολύ καλά με όλο το βούτυρο!
Το αφήνουμε μισή ώρα να παγώσει και μετά κόβουμε το γλυκό σε κομμάτια.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 για 1 ώρα και 15 λεπτά
Το βγάζουμε και το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι αμέσως!
Το αφήνουμε ένα βράδυ για να πιει το σιρόπι και μετά το απολαμβάνουμε! Φτιάξτε το αξίζει!! Είναι πολύ εύκολο!
0 Σχόλια
Αφήστε μας ένα σχόλιο...