Ισλί (ένα γλυκό της Ανατολής)
Ένα γλυκό της ανατολής που το δοκίμασα πριν πολλά χρόνια στην Θεσσαλονίκη σε ένα ζαχαροπλαστείο στην Αγίας Σοφίας το οποίο σήμερα δεν υπάρχει! Μου άρεσε πολύ η γεύση του! Ήταν κάτι διαφορετικό από τα γνωστά σε όλους μελομακάρονα! Από τότε το φτιάχνω τις ημέρες των Χριστουγέννων και αρέσει πολύ ! Δοκιμάστε το! Αξίζει!
Υλικά:
Γέμιση
1 κούπα καρύδια
1 κουταλάκι κανέλλα
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
Σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
2 κουταλιές μέλι
Λεμόνι
Εκτέλεση:
Χτυπάμε καλά την φυτίνη με την ζάχαρη.
Ρίχνουμε την σόδα στο γάλα και τα προσθέτουμε κατόπιν τα αυγά.
Σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι
κάνουμε μια απαλή ζύμη.
Κόβουμε κομματάκια των 40 γρ.
Τα ανοίγουμε πιτάκι και βάζουμε γέμιση.
Το κλείνουμε καλά και του δίνουμε τριγωνικό σχήμα.
Τα κεντάμε με το ειδικό τσιμπιδάκι ( το βρήκα στο ίντερνετ) ή με πιρούνι.
Τα βάζουμε στο ταψί και τα ψήνουμε στους 180 περίπου 25-30 λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν
Φτιάχνουμε το σιρόπι και το βράζουμε 3-4 λεπτά.
Τα ρίχνουμε δύο δύο μετράμε μέχρι το 10 και τα βγάζουμε τα βάζουμε σε σχάρα και έτοιμα!
0 Σχόλια
Αφήστε μας ένα σχόλιο...