Υλικά:

500 γρ αλεύρι
500 γρ νερό
180 γρ άχνη
250 γρ σταφίδες ξανθές και μαύρες
7 γρ αμμωνία
7 γρ σόδα
1 κουταλάκι κανέλλα
Λίγο γαρύφαλλο
80 γρ σταφιδίνη ή πετιμέζι
2 κουταλάκια μέλι
170γρ λάδι ηλιέλαιο


Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά


και προσθέτουμε τα στερεά


Στο τέλος ρίχνουμε τις σταφίδες
Το μείγμα βγαίνει λίγο αραιό
Το ρίχνουμε σε ταψί περασμένο με λάδι και αλεύρι
Ψήνουμε στους 180 για 40 περίπου λεπτά


Η σταφιδίνη είναι ένα σιρόπι από σταφίδες και πωλείται στα επαγγελματικά μαγαζιά
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πετιμέζι που βρίσκουμε εύκολα στα σόυπερ μάρκετ
Εγώ το έψησα σε μεγάλο ταψί και βγήκε λεπτό
Μπορείτε να το κάνετε σε μικρότερο πχ 32 και να βγει πιο φουσκωτό.

0 Σχόλια