Μελομακάρονα με μέλι και μπισκότα!
Αν δεν έχετε φτιάξει ακόμα μελομακάρονα δοκιμάστε αυτή την συνταγή!! Πιστέψτε με αξίζει! Έχουν τα κλασσικά υλικά αλλά και λίγο βουτυράκι και μπισκότα πτι μπερ! Η νοστιμιά τους δεν περιγράφεται!
Υλικά:
3/4 φλιτζ. Χυμός Πορτοκάλι 100%
¼ φλιτζ. Ελαιόλαδο
100 γρ. Βούτυρο αγελάδος λιωμένο
100 γρ. Ανθόμελο
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 κ.γ. Μπέικιν Πάουντερ
1 κ.γ. Σόδα μαγειρική
½ κ.γ. κανέλα
1 πρέζα Γαρύφαλλο σκόνη
1 φλιτζ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ. Σιμιγδάλι ψιλό
530 γρ. αλεύρι γενικής χρήσης κοσκινισμένο
300 γρ. μπισκότα Πτι μπέρ αλεσμένα
¼ φλιτζ. νερό (αν χρειαστεί)
Για το Σιρόπι
800 γρ. νερό
800 γρ. ζάχαρη
300 γρ. Ανθόμελο
1 πορτοκάλι κομμένο στην μέση
Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε καλά το βούτυρο, το χυμό πορτοκαλιού, το ηλιέλαιο, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το ανθόμελο, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη σόδα, το μπέικιν, την κανέλα, το γαρύφαλλο.
Το αφήνουμε για 10 λεπτά στην άκρη. Ρίχνουμε μέσα σταδιακά το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε να πάρουμε έναν παχύρρευστο χυλό.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας και συμπληρώνουμε με τα αλεσμένα μπισκότα.
Ζυμώνουμε απαλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας και αν δούμε ότι είναι πολύ σφιχτό ρίχνουμε και λίγο νερό.
Θέλουμε μια λαδερή μαλακή ζύμη που να πλάθετε όμως άνετα.
Στρώνουμε στο ταψί μας λαδόκολλα και αρχίζουμε να πλάθουμε τα μελομακάρονά μας, εγώ τα έκανα 30 γρ το ένα.
Τα βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα για 25-30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν καλά και να είναι τραγανά.
Σιρόπι:
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το πορτοκάλι για 2 λεπτά και προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε για άλλο ένα λεπτό.
Ρίχνουμε τα κρύα μελομακάρονα στο ζεστό σιρόπι δύο δύο και μετράμε μέχρι το 30
Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε πιατέλα.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ραντίζουμε με μέλι και καρύδια
Τα δικά μου έχουν σκούρο χρώμα γιατί το μέλι που χρησιμοποίησα ήταν σκούρο και όχι ανθόμελο που είναι ανοιχτό.
0 Σχόλια
Αφήστε μας ένα σχόλιο...