Το τέλειο κέρασμα για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Για να φτιάξουμε αυτό το γλυκό είναι απαραίτητο να έχουμε σωλήνες για κανόλι (θα τις δείτε στις φωτογραφίες) (το κανόλι είναι ένα ιταλικό γλυκό), τις οποίες και αγόρασα από το Internet.


Υλικά:

12 φύλλα για μπακλαβά
150 γρ βούτυρο

Γέμιση:
100 γρ καρύδια
200 γρ ζάχαρη
Λίγο κανέλα και γαρύφαλλο ( τα χτυπάμε στο μούλτι όλα μαζί)

Σιρόπι:
100 γρ νερό
200 γρ ζάχαρη
Ένα ξυλάκι κανέλλα
Μια καλή κουταλιά μέλι( γιατί μπακλαβάς χωρίς την μυρωδιά του δεν λέει)

Βουτυρόκρεμα:
125 γρ βούτυρο
200 γρ τυρί κρέμα
400 γρ ζάχαρη
Τα χτυπάμε τα δυο πρώτα για 1 λεπτό και δυο λεπτά με την ζάχαρη και έτοιμη

Εκτέλεση:
Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι βράζοντας στο νερό με την ζάχαρη για 5 λεπτά, αφού το κατεβάσουμε προσθέτουμε το μέλι.

Τρίβουμε τα καρύδια στο μούλτι και προσθέτουμε την ζάχαρη, την κανέλλα και το γαρύφαλλο




Πάμε λοιπόν
Απλώνουμε ένα φύλλο και το βρέχουμε με βούτυρο βάζουμε δεύτερο με βούτυρο και το 1/3 από τα καρύδια, τρίτο φύλλο και βούτυρο και τέταρτο φύλλο και βούτυρο.




Κόβουμε από την μεγάλη πλευρά σε τρία μέρη αλλά βάζοντας σαν μέτρο τον σωλήνα
Πρέπει να κόψουμε λίγο μικρότερο από τον σωλήνα( δες φωτογραφία)


Το τυλίγουμε στον σωλήνα μέχρι την μέση κόβουμε, και τυλίγουμε άλλο σωλήνα για το υπόλοιπο
Κάθε τέτοιο τετράφυλλο βγάζει 6 σωλήνες
Τα ίδια και με τα υπόλοιπα.


Τα βάζουμε σε ταψί και τα βουτυρώνουμε και από πάνω!


Τα ψήνουμε για 45 λεπτά στους 160
Τα βγάζουμε τα αφήνουμε 10 λεπτά και μετά βγάζουμε τους σωλήνες πολύ εύκολα
Τα σιροπιάζουμε ρίχνοντας από πάνω στο καθένα σιρόπι!
Τα αφήνουμε για 4-5 ώρες γυρνώντας τα και από τις δυο μεριές.


Χτυπάμε την κρέμα και τα γεμίζουμε με κορνέ! Η κρέμα είναι ακριβώς για 18 τεμάχια



Απολαύστε!


0 Σχόλια