Τσουρεκάκια Γεμιστά
Υλικά:
400 γρ γάλα χλιαρό
1 φακελάκι μαγιά
150 γρ ζάχαρη
50 γρ. ηλιέλαιο
50 γρ. βούτυρο μαλακό
1 βανιλίνι
1 κουταλάκι μαχλέπι
1/2 κουταλάκι κακουλε
1/2 κουταλάκι αλάτι
760 γρ. αλεύρι
Γέμιση:
150 γρ βούτυρο μαλακό
125 γρ ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας κανέλλα
2 κουταλιές κορν φλαουρ
1 κουταλιά σούπας νερό
Λιώνουμε την μαγιά στο γάλα και προσθέτουμε ζάχαρη την λιώνουμε με το σύρμα και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα στο τέλος το αλεύρι και αφήνουμε το βούτυρο το οποίο το ενσωματώνουμε έτσι ώστε στο τέλος η ζύμη να μην κολλάει πολύ θα κολλάει όμως λίγο μην προσθέσετε αλεύρι.
Αφήνουμε σκεπασμένη με ένα σελοφάν στον φούρνο τον οποίο πριν έχουμε ανάψει στο 50 για 5 λεπτά
Το αφήνουμε για μια ώρα
Το βγάζουμε και κόβουμε 20 μπαλάκια
Ενώνουμε όλα τα υλικά της γέμισης
Τα ανοίγουμε ένα ένα βάζουμε γέμιση ρολάρουμε και τα κάνουμε σαλιγκάρι
Τα βάζουμε στο ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε για 30 λεπτά να φουσκώσουν.
Τα περνάμε με κρόκο αυγού και ρίχνουμε αμύγδαλο φιλέ.
Τα ψήνουμε στους 170 για 30 λεπτά
Τα βάζουμε όλα σε ένα ταψί.
Αν δεν φτάσει η γέμιση βάλτε μερέντα ή μαρμελάδα.
Δείτε φωτογραφίες για περισσότερες λεπτομέρειες
Η συνταγή είναι της κ Σαραντιδου.
0 Σχόλια
Αφήστε μας ένα σχόλιο...