Μήλα με Γρεναδίνη
Υλικά:
15 μήλα σκληρά κόκκινα
1 1/2 ποτήρι γρεναδίνη κόκκινη
3-4 ξυλάκια κανέλλα
20 γαρύφαλλα ξύλο
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα μήλα και με το ειδικό εργαλείο βγάζουμε τα κουκούτσια. Τα βάζουμε σε λεκάνη με νερό όπου έχουμε στύψει ένα λεμόνι μέχρι να τα καθαρίσουμε όλα.
Τα τοποθετούμε σε βαθύ ταψί και στα κενά ρίχνουμε την ζάχαρη την γρεναδίνη και τα αρωματικά
Ρίχνουμε νερό μέχρι τα 2/3 του μήλου δηλαδή λίγο περισσότερο από την μέση
Τα ψήνουμε στους 190 για 1,30-2 ώρες ανάλογα το πόσο σκληρά είναι τα μήλα
Να μην μαλακώσουν πολύ γιατί μετά θα χάσουν το σχήμα τους και θα διαλυθούν
Τα γυρνάμε δύο τρεις φόρες κατά την διάρκεια του ψησίματος για να πάρουν χρώμα και να βράσουν
Εγώ τα αφήνω στο σιρόπι
Μπορείτε όμως αν θέλετε να πήξετε το σιρόπι με λίγο κόρν φλάουρ σε μια κατσαρολίτσα
Μπορείτε να τα συνοδέψετε με σαντιγί
Είναι τέλεια και σκέτα
Μπορείτε να τα κάνετε και με πράσινη γρεναδίνη!
0 Σχόλια
Αφήστε μας ένα σχόλιο...