Δεν έχετε δοκιμάσει τέτοιους κουραμπιέδες
Η συνταγή είναι κυπριακή!

Όλα τα υλικά τα μετράμε με φλυτζανάκι του Ελληνικού καφέ



Υλικά:

2 φλιτζανάκια ελληνικού καφέ αμύγδαλα
2 φλιτζανάκια ελληνικού καφέ Καρύδια
2. φλιτζανάκια ελληνικού καφέ Φουντούκια
1. φλιτζανάκι ελληνικού καφέ Ζάχαρη άχνη
1. φλιτζανάκι ελληνικού καφέ Κονιάκ
7. φλιτζανάκια ελληνικού καφέ Φαρίνα
2. Κουταλάκια μπέικιν
1 κρόκο αυγού
1 βανίλια
250 γρ βούτυρο ( εγώ έβαλα αιγοπρόβειο με αγελαδινό Δωδώνης δίνει τέλειο άρωμα)

Εκτέλεση:

Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με την άχνη τον κρόκο


Μετά το κονιάκ και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν


Ρίχνουμε τα ξηροκάρπια



Θα γίνει λίγο ξερό. Αλλά μην προβληματιστείτε.



Πλάστε μικρούς κουραμπιέδες και ψήστε τους στους 180 έως ότου κοκκινίσουν στις άκρες στην δική μου κουζίνα γύρω στα 20 λεπτά.


Αφήστε τους να κρυώσουν και περάστε τους στην άχνη!
Καλή επιτυχία!


0 Σχόλια