Αλευρόπιτα γινομένη ή αναπιασμένη
Αξίζει να την δοκιμάσετε!
Την έκαναν στο χωριό μου αλλά με προζύμι.
Υλικά:
700 γρ αλεύρι
1 γιαούρτι
550 γρ νερό
110 γρ λάδι
1 κουταλάκι αλάτι
400 γρ φέτα
Βούτυρο για το ταψί
Εκτέλεση:
Κάνουμε ένα χυλό με τα παραπάνω υλικά εκτός από την φέτα.
Βάζουμε τον φούρνο για 5 λεπτά στους 50 βαθμούς και τον σβήνουμε
Σκεπάζουμε το τάπερ που φτιάξαμε τον χυλό με καπάκι ή σελοφάν
Το βάζουμε στον ζεστό φούρνο και το ξεχνάμε για 1,30 ώρα
'Εχει σχεδόν τριπλασιαστεί.
Βάζουμε τον χυλό στο ταψί ( όχι της κουζίνας είναι μεγάλο, σε μικρότερο)
Τον αφήνουμε άλλα δέκα λεπτά στον σβηστό φούρνο.
Το βγάζουμε και ανάβουμε τον φούρνο στους 200 να κάψει καλά
Ρίχνουμε την φέτα πάνω από τον χυλό
Ψήνουμε για 45 λεπτά
Στην μισή ώρα αλείφουμε με λίγο βούτυρο για να πάρει ωραίο χρώμα.
Μπορείτε να την κάνετε χωρίς το γιαούρτι και να βάλετε δυο αυγά.
Εμένα μου αρέσει καλύτερα έτσι γιατί πλησιάζει την γεύση με το προζύμι!
0 Σχόλια
Αφήστε μας ένα σχόλιο...