Είναι μια παλιά συνταγή που έχω στο τετράδιο μου , είναι εύκολη γίνεται γρήγορα και με πολύ λίγα υλικά!!

Υλικά:

2 ποτήρια ηλιέλαιο
1 και 1/4 ποτήρι ρετσίνα
2 φαρινάπ ( το δεύτερο όχι ολόκληρο)

Γέμιση:

3 μήλα
Μια χούφτα καρύδια
Μια χούφτα σταφίδες ή κράνμπερι
3 κουταλιές ζάχαρη
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
1 κουταλάκι κανέλλα
1 κουταλιά κονιάκ
2 κουταλιές φρυγανιά

Έκοψα τα μήλα κομματάκια τα έβαλα σε ένα κατσαρολάκι με 2 κουταλιές νερό και τα άφησα στην φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να μαλακώσουν περίπου 15 λεπτά
Έριξα μέσα και την ζάχαρη και έλιωσε και αυτή.





Τα έβαλα σε μπολ και έριξα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.

Έβαλα το λάδι, το κρασί και σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να το απορροφήσει και γίνει μια μαλακή ζύμη , το δεύτερο φαρινάπ δεν το πήρε όλο.




Ανοίγω στο χέρι μου το πιτάκι βάζω μια κουταλίτσα από την γέμιση το κλείνω καλά και το τοποθετώ στο ταψί σε λαδόκολλα ή σιλικόνη.






Ψήνω στους 180 για μισή ώρα
Αφού κρυώσουν ρίχνω ζάχαρη άχνη
Μπορείτε και χωρις αυτήν αλλά είναι πιο άγλυκα.



Γίνονται 45 κομμάτια.
Αν θέλετε λιγότερα μοιράστε τα όλα στην μέση
Τα καρύδια είναι από την οικογένεια Καλτσούνη και τους υπέροχους Καρυδεώνες τους που είναι βιολογικοί και βρίσκονται στην Κλειδωνιά Κονίτσης!




0 Σχόλια